Kúpiť masérske potreby – e-shop

Sprievodca výberom
masérskych potrieb


Masérske potreby  >  K čomu je dobré tejpovanie?

K čomu je dobré tejpovanie?

Možno ste pri športovom prenose zahliadli na tele vášho favorita farebné pásky a zaujímate sa, na čo sú dobré. Pokúsime sa to vysvetliť.

Tejpovanie čiže taping je metóda prilepovania elastických pások na kožu v problémovej oblasti, čím sa pasívne podporujú kĺby a väzy.

Tejpovanie sa často používa v športovej a terapeutickej medicíne na stabilizáciu kĺbových štruktúr, a to ako prevencia, posilnenie aj pri nadmernom a častom preťažovaniu kĺbov.

Tejpovanie teda uľavuje namáhanému kĺbu a znižuje preťažovanie určitej oblasti. Vďaka tapingu je poškodená časť pohybového aparátu menej náchylná na preťažovanie a postihnutá časť drží vo fyziologicky správnej polohe. Špeciálne techniky tejpovania umožňujú kĺbu pohyb v jeho bežnom rozsahu bez prekračovania stupňa bolesti.

Tejpovanie nie je len pre športovcov

Tejpovanie je výborný podporný prostriedok pri športe alebo na terapeutické účely, ale využíva sa aj ako korekčný prostriedok, napríklad pri prepadnutí klenby na chodidlách, u vybočených palcov a podobne. Hoci je tejpovanie primárne určené pre športové účely, v súčasnosti sa z 85 % využíva mimo šport.

Uplatňuje sa vo fyzioterapii, pediatrii, neurológii, ortopédii, terapii lymfedému a jaziev, preventívnej medicíne či ergoterapii. Priaznivo pôsobí aj na nervový a obehový systém, preto sa radí do kategórie masérske potreby. Výhodou je, že s páskou sa môžete bežne sprchovať alebo plávať v bazéne.

Zhrnutie: Hlavné výhody tejpovania

  • Zlepšenie funkcie svalov a kĺbov
  • Zmiernenie opuchov a tlmenie bolesti
  • Skrátenie doby hojenia
  • Stabilizácia svalov a kĺbov
  • Úľava pri nadmernom preťažovaní
  • Regulácia svalového napätia
  • Prevencia proti poškodeniu kĺbov a šliach
  • Posilnenie stability už poškodeného miesta po úraze

Zdieľajte článok



Odporúčame masérske potreby

Ďalšie novinky

Masáž lávovými kameňmi

Masáž lávovými kameňmi obnovuje tok energie v tele. Používajú sa pri nej nahriate lávové kamene, ktoré dokážu dlho kumulovať teplo, uvoľňujú niektoré anióny kovov a zároveň disponujú určitou silou.

Čo hovoria odborníčky o vibromasážnom páse

Medzi masérske potreby profesionálov patria stále častejšie aj vibromasážne pásy. Možno ich totiž použiť nielen pre účinné formovanie postavy, ale po konzultácii s lekárom, aj pri liečbe reumatizmu a iných ochorení kostí a kĺbov.

Masážne lehátko - základná masérska potreba

Túžite po masážach v pohodlí domova? Môžete si ich dopriať prostredníctvom služieb mobilného maséra, alebo vďaka vlastnému masážnemu lehátku - treba sa v masírovaniu striedať s partnerom.

K čomu je dobré tejpovanie?

Možno ste pri športovom prenose zahliadli na tele vášho favorita farebné pásky a zaujímate sa, na čo sú dobré. Pokúsime sa to vysvetliť.

všetky novinky